Pracownia technologii gastronomicznej
ZSCKR w Chrobrzu posiada najnowocześniejszą pracownię gastronomiczną tego typu na Ponidziu. W odnowionych pomieszczeniach z wydajną wentylacją działa sześć stanowisk, z których uczniowie mogą korzystać jednocześnie. Pracownia wyposażona jest w piec konwekcyjno-parowy i oraz piec do pizzy, nowe kuchenki, chłodziarki, zmywarki, sterylizatory oraz drobny sprzęt AGD a także wszelkiego rodzaju garnki, naczynia, sztućce potrzebne w tego typu lokalu.
Młodzież może również ćwiczyć umiejętności baristyczne na profesjonalnym ekspresie ciśnieniowym i młynku żarnowym firmy La San Marco.
W pracowni oprócz zajęć odbywają się pokazy oraz kursy i szkolenia tematyczne prowadzone przez znanych kucharzy i baristów.
W 2018 roku Stowarzyszenie Kucharzy Polskich nadało naszemu Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych tytuł Kuźni Talentów Kulinarnych, jako dziesiątej szkole w kraju, za konsekwentne dążenie do osiągania sukcesów w gastronomii.
Komentowanie niemożliwe
Niestety nie można komentować tego wpisu