Lekcja biblioteczna i zajęcia kulinarne: „Kuchnia niemiecka”.
W ramach realizacji projektu NPRCz, 6 czerwca 2025 r. uczniowie klasy III TŻ uczestniczyli w lekcji bibliotecznej połączonej z zajęciami praktycznymi pt. „Kuchnia niemiecka”.
Zajęcia teoretyczne poprowadziła bibliotekarka Ewa Rzepa, która przybliżyła uczniom charakterystykę kuchni niemieckiej, regionalne specjały poszczególnych landów oraz zaprezentowała literaturę dostępną w zbiorach biblioteki szkolnej, dotyczącą tematyki kulinarnej.
W części praktycznej, pod opieką pani Anity Bogdan – nauczycielki przedmiotów zawodowych – młodzież przygotowała trzy tradycyjne niemieckie potrawy: currywurst, sałatkę ziemniaczaną oraz szpecle z serem. Wszystkie dania zostały wykonane z dużym zaangażowaniem i cieszyły się uznaniem uczestników.
Zajęcia połączyły naukę z praktyką, rozwijając zarówno wiedzę kulturową, jak i umiejętności kulinarne uczniów.
Ogólnopolskie Święto Wolnych Książek
Przypominamy, że 15 czerwca obchodzimy Ogólnopolskie Święto Wolnych Książek. Z tej okazji zapraszamy do skorzystania z naszego szkolnego Kącika Wolnych Książek, w którym można bezpłatnie zabrać wybraną książkę do domu, a także podzielić się własnymi, już przeczytanymi egzemplarzami.
Dajmy książkom drugie życie – czytanie łączy!
NPRCz2.0
Ministerstwo Edukacji Narodowej
Ministerstwo Kultury i Dziedzictwa Narodowego



















Komentowanie niemożliwe
Niestety nie można komentować tego wpisu