Polskie kulinaria Busko – Zdrój 2022
Już po raz drugi uczniowie naszej szkoły mieli możliwość pracy z najlepszymi kucharzami zrzeszonymi
w Ogólnopolskim Stowarzyszeniu Szefów Kuchni i Cukierni. W pierwszy wrześniowy weekend w Busku-Zdroju odbywały się „Polskie Kulinaria Busko-Zdrój” organizowane przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego Oddział Świętokrzyski. Nasi uczniowie – Gabriela Woźniak z klasy II
oraz Aleksandra Baran, Katarzyna Liberek, Sylwia Strasz i Kacper Pietrzykowski z klasy III pomagali
w przygotowaniach do trzech pokazów kulinarnych a w przerwach miedzy pokazami organizowali zabawy kulinarne dla najmłodszych.
Było to dla nich nowe doświadczenie pracy w nietypowych warunkach – pokazy odbywały się w Muszli Koncertowej w Parku Zdrojowym a potrawy były przygotowywane na oczach zebranych i niecierpliwie oczekujących kuracjuszy oraz mieszkańców Buska – Zdroju.
Brak komentarzy
Bądź pierwszy!