Wycieczka dydaktyczna kl. II TŻiUG do Buska-Zdroju
17 września 2014 r. grupa uczniów klasy II Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką nauczyciela przedmiotów zawodowych Elżbiety Sadury, odbyła wycieczkę dydaktyczną do Buska-Zdroju, w ramach zajęć praktycznych z technologii gastronomicznej.
Najpierw zwiedziliśmy stylową restaurację „Gościniec” w Zamku Dersława (założyciela miasta), gdzie zostaliśmy zapoznani z wyposażeniem bufetu i kuchni oraz asortymentem potraw i napojów wg „Karty Menu”.
Następnie udaliśmy się do Herbaciarni SMAK KAWY I HERBATY, gdzie zostaliśmy bardzo serdecznie przyjęci przez właściciela p. Janusza Omastę, który ciekawie opowiedział o swoich zagranicznych podróżach i prezentował sposób prażenia surowej kawy w małym prażaku.
Wokół unosił się aromat świeżo upalonej kawy w trakcie interesujących opowieści Pana Janusza.
Mogliśmy też zdegustować kilka różnych gatunków naparów herbaty (spośród około 20-tu), oglądając artystyczne zdjęcia z różnych zakątków świata.
Wycieczkę zaliczamy do udanych.
Tekst i zdjęcia: Elżbieta Sadura
Komentowanie niemożliwe
Niestety nie można komentować tego wpisu