Wycieczka dydaktyczna do Zawiercia i Radzionkowa
28 września 2015 r. grupa uczennic klasy pierwszej Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych z opiekunami wyjechała na wycieczkę dydaktyczną (w ramach zajęć praktycznych z technologii gastronomicznej) do nowoczesnej restauracji Hotelu Villa Verde w Zawierciu.
Dzięki uprzejmości p. Kierownika hotelu, uczennice zapoznały się z rodzajem usług gastronomicznych, nowoczesnym wyposażeniem pomieszczeń produkcyjnych oraz ofertą hotelową.
Drugim punktem wycieczki było Muzeum Chleba w Radzionkowie, wyposażone w różnorodne eksponaty, głównie dotyczące tradycji wypieku chleba i wyrobów ciastkarskich na Ziemi Śląskiej. Założyciel tego muzeum z wielką pasją zbierał te eksponaty przez 25 lat, dzięki czemu zwiedzający mają okazję zobaczyć tak bogate i unikatowe zbiory.
Tekst i zdjęcia: p. Elżbieta Sadura
Komentowanie niemożliwe
Niestety nie można komentować tego wpisu