Wycieczka dydaktyczna do restauracji Ponidzie
7. kwietnia 2016r. grupa uczniów kl.III.Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką nauczyciela przedmiotów zawodowych Elżbiety Sadury, odbyła wycieczkę dydaktyczną (w ramach swoich zajęć praktycznych z technologii gastronomicznej) do restauracji ,,Ponidzie” w Hotelu ”Słoneczny Zdrój”**** w Busku Zdroju.
Pan Patryk Kotarba – Szef kuchni z dużym doświadczeniem i licznymi sukcesami zawodowymi – pokazał nam różne pomieszczenia i ich nowoczesne wyposażenie oraz odpowiedział na wiele nurtujących nas pytań. Warto było pojechać do tej restauracji, gdyż promuje ona kulinarne tradycje Ponidzia i korzysta z wielu lokalnych produktów w kuchni pozbawionej sztucznych dodatków i ulepszaczy.
Tekst i zdjęcia: Elżbieta Sadura.
Komentowanie niemożliwe
Niestety nie można komentować tego wpisu