Home » Aktualności » Warsztaty kulinarne

 

Warsztaty kulinarne

 

21. września 2016 r. w naszej szkolnej pracowni odbyły się warsztaty kulinarne:

„Wykorzystanie pieca konwekcyjno-parowego do sporządzania różnych potraw”.

Warsztaty kulinarne

Warsztaty przeprowadzili zaprzyjaźnieni z naszą szkołą szefowie kuchni z restauracji Hotelu TĘCZOWY MŁYN**** w Kielcach – p. Mirosław Ciołak i p. Andrzej Gad.

Pod ich kierunkiem uczniowie wykonali smaczne i kolorowe potrawy:

– kolorowe kuleczki drobiowe

– kurczak pieczony w piecu konwekcyjno-parowym

– pstrąg faszerowany musem z drobiu

– seler naciowy z jabłkiem i orzechami, z nutą z malin

– dip malinowo-miętowy

– sos curry.

 

Warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne

Warsztaty kulinarne

Potrawy były udane i wykonane dość szybko dzięki możliwościom jakie daje użycie pieca konwekcyjno-parowego. Umiejętność jego obsługi jest bardzo przydatna w przygotowaniu zawodowym uczniów.

Warsztaty odbyły się z inicjatywy p. Elżbiety Sadury – nauczycielki przedmiotów zawodowych.

 

Tekst: E. Sadura.

Zdjęcia: E. Sadura, E. Rzepa.

 

Komentowanie niemożliwe

Niestety nie można komentować tego wpisu

 

Accessibility Toolbar