Udział w Targach HORECA
7 listopada 2014 roku grupa uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych ZSCKR w Chrobrzu, pod opieką nauczyciela przedmiotów zawodowych Elżbiety Sadury, zwiedzała kolejne Międzynarodowe Targi Gastronomiczne HORECA/GASTROFOOD w Krakowie, które odbyły się w nowoczesnym Międzynarodowym Centrum Targowo-Kongresowym EXPO.
Było tam około 300 wystawców branży gastronomicznej z kraju i zagranicy. Uczniowie mieli świetną okazję do zapoznania się z nowoczesnym wyposażeniem obiektów gastronomicznych, zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych. Atrakcję stanowiła degustacja potraw sporządzanych na bieżąco przez doświadczonych kucharzy w piecach konwekcyjno-parowych najnowszej generacji. Próbowaliśmy także pysznych lodów włoskich i wielu innych smakołyków.
W programie wycieczki była też Restauracja HORAI, serwująca potrawy Dalekiego Wschodu (japońskie, tajskie i chińskie), gdzie spróbowaliśmy: sushi, zupę galangalową z kurczakiem, surówkę z sosem imbirowo-kolendrowym. Mieliśmy więc nowe przeżycia kulinarne.
Tekst i zdjęcia: Elżbieta Sadura
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA 2014
- Targi HORECA, 2014
- Targi HORECA 2014
- W Restauracji HORAI
- Restauracja HORAI
- W Restauracji HORAI
Komentowanie niemożliwe
Niestety nie można komentować tego wpisu