Udział w II Małopolskich Targach Żywności
Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie zaprosił naszą szkołę do udziału w II Małopolskich Targach Żywności „Zasmakuj z UR”.
26 września 2015 r. grupa uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką nauczycieli: Elżbiety Sadury i Ewy Rzepy, odwiedziła Targi, celem których było propagowanie idei zdrowego stylu życia oraz promowanie produktów regionalnych i tradycyjnych z województwa małopolskiego.
Targi łączyły się z możliwością wysłuchania wykładów m. in. na temat roli ziół w żywności i żywieniu człowieka, znaczenia diety w powstawaniu osteoporozy, jak powstaje firma ekologiczna, a także jak dbać o dobrą kondycję zwierząt domowych.
Degustowaliśmy produkty ekologiczne z regionu małopolskiego (m.in. sery, oscypki, miód, ciasta, wędliny, soki), rozmawialiśmy z producentami. Była też okazja do zapoznania się z ofertą edukacyjną uczelni organizującej Targi.
Nasza biblioteka otrzymała dwie publikacje: „Informator UR dla kandydatów na I rok studiów” oraz „O produktach tradycyjnych i regionalnych. Możliwości a polskie realia”, a także różne broszury i foldery edukacyjne, które zostaną wykorzystane na zajęciach w celu wzbogacenia wiedzy uczniów na temat zdrowego trybu życia.
- II Małopolskie Targi Żywności
- II Małopolskie Targi Żywności
- II Małopolskie Targi Żywności
- II Małopolskie Targi Żywności
- Wędzarnia kiełbasy
- II Małopolskie Targi Żywności
- II Małopolskie Targi Żywności
- II Małopolskie Targi Żywności
- II Małopolskie Targi Żywności
- II Małopolskie Targi Żywności
Komentowanie niemożliwe
Niestety nie można komentować tego wpisu