Międzynarodowe Targi Gastronomiczne HoReCa
9 listopada 2018 r. kolejna grupa uczniów Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych zwiedzała Międzynarodowe Targi Gastronomiczne HoReCa w Krakowie.
Co roku śledzimy nowoczesność w zakresie urządzeń gastronomicznych oraz nowych produktów spożywczych w gastronomii.
W czasie trwania targów odbyły się „Salony tematyczne”: Kawy i Herbaty, Piwa, Słodkich Inspiracji oraz Strefa Prezentacji i Pokazów. Ciekawa była też Kuchnia Mistrzów – kulinarne show z udziałem ekspertów i gwiazd gastronomii, którego głównym tematem była kuchnia amerykańska. Uczniowie szkół gastronomicznych mogli na ochotnika pracować u boku mistrzów i próbować typowych dla tej kuchni produktów, np: pastrami.
Nowością była „Randka z ekspertem z gastronomii”, umówiona wcześniej przez stronę internetową targów, na wybrany, interesujący każdego temat, np: „Jak łączyć kawę z dodatkami i co smakuje najlepiej?”
Dodatkową atrakcją była degustacja różnych produktów spożywczych i napojów bezalkoholowych.
Tekst: Elżbieta Sadura
Zdjęcia: E. Sadura, E. Rzepa.
Komentowanie niemożliwe
Niestety nie można komentować tego wpisu