Lekcja w Herbaciarnio-Kawiarni
24. maja 2018 r. klasa III Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych pod opieką p. Elżbiety Sadury, odbyła wycieczkę dydaktyczną do Herbaciarnio-Kawiarni „Smak Kawy i Herbaty” w Busku-Zdroju, jako podsumowanie i uzupełnienie tematyki o herbacie i kawie z technologii gastronomicznej.
Herbaciarnio-Kawiarnia posiada w swej ofercie: czterdzieści rodzajów kawy (m.in. oryginalną ziarnistą arabikę paloną we własnej palarni), sześćdziesiąt rodzajów herbat (m.in. czarne, czerwone, owocowe i zielone), naleśniki w dwudziestu smakach, ciasta własnej produkcji, naturalne soki ze świeżych warzyw i cytrusów produkowane w obecności gości, lody z „Zielonej Budki” oraz akcesoria do parzenia i podawania kawy i herbaty.
Mieliśmy możliwość oceny organoleptycznej różnych gatunków herbaty i kawy oraz degustacji wybranych naparów.
Tekst i zdjęcia: Elżbieta Sadura.
Komentowanie niemożliwe
Niestety nie można komentować tego wpisu